Coronacrisis: steunmaatregelen voor ondernemingen

29/09/2020

Belangrijk: de periode om een verlening van het betalingsuitstel van je hypothecair krediet aan te vragen, is intussen afgelopen. Wie vragen heeft over zijn of haar financiële situatie wordt aangeraden contact op te nemen met zijn of haar bank. Febelfin lijstte de contactpunten van de banken en kredietmaatschappijen hier op.

De coronacrisis raakt ons land in al zijn facetten: maatschappelijk, sociaal én economisch. Ook de ondernemerswereld is bijzonder hard getroffen. Onder meer problemen met de toevoer van grondstoffen, sterk afgenomen verkoopcijfers en verplichte sluitingen – in combinatie met het doorlopen van bepaalde financiële kosten en verplichtingen - leiden ertoe dat de meeste bedrijven momenteel door een heel moeilijke periode gaan. Vanzelfsprekend heeft dit ook een impact op de vele mensen die ze tewerkstellen.

Samen met de Nationale Bank van België en de minister van Financiën Alexander De Croo heeft Febelfin daarom

Met deze maatregelen doet de financiële sector extra inspanningen om de economie in deze turbulente tijden te ondersteunen.

Meer informatie over de steunmaatregelen, zowel voor particulieren als voor ondernemingen, is terug te vinden op de Febelfin website: https://www.febelfin.be/nl/themas/coronacrisis. 

Meer over: