Symposium: het lot van de ondernemer na faling (DYZO)

22 november 2016

13u - 17u | Vlaams Parlement, Zaal De Schelp - De hoek van de Hertogstraat en de Drukpersstraat, 1000 Brussel

Jaarlijks worden in Vlaanderen circa 5000 ondernemingen failliet verklaard. Terecht gaat er heel wat aandacht naar de werknemers van die bedrijven. Er is evenwel heel weinig geweten over het lot van de ondernemer die door een faillissement niet enkel zijn levenswerk verliest, maar ook getroffen wordt in zijn zelfvertrouwen, zijn vermogen en zijn maatschappelijk aanzien.

Onderzoek naar de continuïteit van de ondernemer na faling

Dyzo werkt elke dag op dit thema. Na het concrete verder helpen van duizenden ondernemers na faling blijven duidelijke inzichten in de noden van deze doelgroep essentieel. 

Het Studiecentrum voor Ondernemerschap Odisee heeft deze uitdaging aangenomen en startte in november 2015 een academisch onderzoek naar de continuïteit van de ondernemer na faling. Wordt een ondernemer na faling werknemer, herstarter of leeft hij van een vervangingsinkomen…? Hoe stabiel zijn die situaties? Wie helpt zo’n ondernemer vooruit? Welke obstakels beletten die vooruitgang? De resultaten van dit onderzoek worden toegelicht op het symposium.

Programma

Op dit event gaan de Vlaamse minister van Economie, een erevoorzitter van de Rechtbank van Koophandel, de gedelegeerd bestuurder van UNIZO en een ondernemer met elkaar in debat. Dyzo zal er ook zijn beleidsaanbevelingen toelichten. 

Het volledige programma kan u terugvinden op de website van DYZO

Meer info

Is uw interesse opgewekt ? Of wenst u nog wat meer informatie ? Ga dan zeker op de website van DYZO kijken waar u info terugvindt over het event alsook de inschrijvingsmodaliteiten.