Over het platform financiering van ondernemingen

Een onderneming die in het kader van een opstart, een investering, een uitbreiding of een overname op zoek gaat naar externe financiering, zal aan haar financierder informatie moeten verstrekken over hoe ze de vergoeding voor en de aflossing van haar krediet of financiering over een bepaalde termijn ziet terug te betalen.

Enerzijds willen we met deze website ondernemingen helpen die op zoek zijn naar ondersteuning bij het bepalen van hun financieringsbehoefte en -vorm en bij het indienen van een kredietaanvraagdossier, via informatie en tips over financiering en meer specifiek kredietverlening.

De onderneming krijgt een zicht op de verschillende vormen van financiering, ze wordt via een online gids door de voorbereiding van een  kredietdossier geloodst, en kan hier terecht voor meer algemene informatie over kredietverlening in België en steunmaatregelen van de overheid. Anderzijds biedt de website de gelegenheid om vragen te stellen aan de initiatiefnemer van deze website, het platform "Financiering van Ondernemingen".

Deze website is een initiatief van het platform financiering van ondernemingen dat door Febelfin, de Belgische federatie van de financiële sector, en een aantal partners werd opgericht in het voorjaar van 2010 om de dialoog tussen ondernemers, hun adviseurs en de financiële sector te bevorderen. Het platform wordt voorgezeten door een onafhankelijk voorzitter, de heer Luc Vansteenkiste.